wijsheid van nature

 

Woodwise is in 2016 opgericht. In de jaren daaraan voorafgaand heb ik een grote interesse ontwikkeld voor opstellingen. Via m'n werk kreeg ik de mogelijkheid hierin opleidingen te volgen aan het Hellingerinstituut te Groningen. Dat was geweldig! De opleiding was internationaal. Ik heb toen de interesse gewekt bij mijn studiegenoten om het "magische" Strubben en Kniphorstbos te bezoeken. Even later mocht ik hun een onvergetelijke excursie bezorgen. 

 

Het wetende veld. Door deze ervaringen werd me duidelijk dat er een verband was tussen de methode opstellingen en de krachten van de natuur. En dat niet alleen, ook de gebruiken en wijsheiden van oude culturen baseren zich volgens mij op hetzelfde "wetende veld" als waar de opstellingen zich in bevinden. Je zou dus kunnen zeggen dat opstellingen weer opnieuw zijn uitgevonden.

 

-Wood- staat voor natuur en de magie van de bossen vlak bij mijn woonplaats, Annen. -Wise- staat voor de wijsheid van oude culturen, die hun kennis en inzichten vaak uit de natuur haalden. Met opstellingen ben je dus bezig met het toepassen van nieuwe methoden mede gebaseerd op oude inzichten en rituelen. Elementen van deze oeroude kennis komen terug in de workshops. Vandaar ook de naam “Woodwise”, wijsheid van nature.